Cape Maclear 11 - 17 November

2016-03-30 | 19:19:00 | Östafrika
Ilala Ferry från Likoma Island gick i hamn i Monkey Bay 31 timmar senare. Jag, Elisa och två farbröder från Italien gick och åt lunch, jag åt ris och bönor som vanligt! Sedan gick vi till bankomaten för att försöka få ut lite mer kontanter. Det gick inte alls. Sist jag tog ut kontanter var alltså i Mzuzu nästan 2 veckor tidigare, och då tog jag ut 1860 svenska kronor.  Kan knappt förstå att jag klarade mig på typ 130 kr om dagen de sista veckorna. Var tvungen att tigga lite mat sista dagen och fick be taxichauffören stanna vid en bankomat när jag skulle till flygplatsen, var så körd då haha...

Vi fick i alla fall tag i jättebillig skjuts som körde oss den sista biten från Monkey Bay ut till Cape Maclear.

Cape Maclear är en otroligt vacker plats med helt magiska solnedgångar (topp 5 i världen enligt Lonely Planet och jag håller med). Lite brist på billiga matställen enligt mig, godast och billigast mat hade Thomasus, en måltid kostade runt 30 kr. Det är ju inte dyrt egentligen, men i Malawis mått mätt är det rätt dyrt. Jag hyrde ett tält av Malambe Camp för 30 kr natten vilket fungerade alldeles utmärkt för mig. Tracy som var en av de som har hand om stället var helt underbar. På kvällarna flyttade vi ner solstolarna till stranden för att beskåda solnedgångarna. Samtidigt som solen gick ner stod kvinnorna och tvättade i vattenbrynet och barnen lekte hejvilt. Ryser bara jag tänker på det. 

Under tiden jag var i Cape Maclear så avslutade jag mitt dykcertifikat. Gjorde alltså första halvan på Zanzibar och andra halvan i Cape Maclear. Inget jag kanske skulle rekommendera egentligen då det blev lite dyrare på det sättet men är ändå nöjd med upplägget då jag inte hade hunnit dyka i det fantastiska havet vid Zanzibars kust annars. I Malawisjön såg vi catfish (både stora och små) samt en mouthbrooder som alltså förvarar de små bebisfiskarna i munnen. Vi fick se hela scenariot, från det att fiskarna släpptes ut av mamman till det att hon fångade upp dom igen. Så himla häftigt! Så häftig känsla allmänt att dyka, det är ju en helt ny värld att upptäcka där under vattnet. 

Njöt verkligen av att se locals tvätta och leka istället för en strand fullproppad av turister. 

Mitt tält med utsikt över vattnet <3 och en liten tvättlina också haha! 
 
Njuter av solnedgången och en kall cola med Elisa.. 


Utsikten från tältet. Alltså seriously.. 
Magiska solnedgångar varje kväll. Älskar den här bilden. 
Några locals som tvättar sig. Dock ett stort problem med bilharzia i Lake Malawi, speciellt här i Cape Maclear. Det är på grund av att alla tvättar sig och allt dom äger precis vid strandkanten (plus att vissa uträttar sina behov i vattnet om dom inte äger en toalett). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback