TAZARA train 13 - 16 oktober

2016-01-04 | 18:26:00 | Östafrika
Den 13 oktober tog jag tåget från Dar Es Salaam i Tanzania till New Kapiri Mposhi i Zambia. Det tog oss lite mer än 64 timmar allt som allt. Och jag älskade det! I början delade jag hytt med en tjej från Zambia, en ung mamma med sin lilla son från Tanzania och en äldre dam, också från Tanzania. Den enda som pratade engelska var Abigail, tjejen från Zambia. Jag var så lyckligt lottad som träffade henne och vi kom så himla bra överrens. Jag vet inte hur många skratt (som alltid ledde till magknip) vi har delat. Det var lite cirkulation i min hytt då alla inte skulle hela vägen. Efter första natten flyttade Case från Australien in då hon inte hade någon hytt (världens goaste tjej dessutom). Ett tag var vi hela 8 personer, 6 vuxna och två barn, i den lilla hytten. Maten var god och billig (ca 10 kr för en måltid). Det fanns dusch (dock inte alltid vatten) och en squat toilet med hål ner till rälsen. Tåget guppar och svänger otroligt mycket så toaletten var inte alltid det fräschaste då folk hade lite problem med att sikta. Det hände rätt ofta att det låg en liten bajskorv bredvid toaletten istället för i... Tror även att handfatet användes som urinoar :-) Blev dock varnad om att det fanns massor av kackerlackor men jag såg bara 1(!!!!!) på hela resan vilket gjorde mig extremt lycklig... Lite kompensation för toaletten typ!

Jag bokade första klass vilket kostade mig 420kr för hela resan. Helt okej med tanke på att tåget tog mig nästan 190 mil och bjöd på tre nätters sömn.  :-) Medelhastigheten = 30km/h..... Vi stod dock stilla under väldigt långa perioder ibland, men tror tåget körde ca 50km/h i genomsnitt.

Och alltså WOW!!!!! Hela resan var fantastisk. Jag älskade det. Jag älskade att prata med alla människor. Äta billig mat i bistron (eller i sängen, lyxigt med roomservice ju). Köpa bananer ur fönstret. Hänga med huvudet ut genom fönstret och insupa den helt fantastiska miljön. Titta på soluppgångar och solnedgångar. När jag tänker på resan så bara fylls hela kroppen med lyckligt bubbel. Jag hängde med alla bebisar som bodde i vår hytt (inte alla på en o samma gång tack o lov), fotograferade, lyssnade på podcasts och framför allt skrattade jag. Världens bästa färdsätt. Så glad att jag fick uppleva det här. Man får se så otroligt mycket och komma närmare befolkningen på ett väldigt behagligt sätt. Och alla vinkar när tåget passerar och alla på tåget vinkar tillbaka. <3

Jag var nervös innan. Här hemma var det nog tågresan jag var mest nervös över,  och det slutade så himla bra. Jag hade otrolig tur med mina hyttkamrater och vi hjälptes åt att hålla koll på våra tillhörigheter, försåg varandra med saker vi behövde o.s.v. Ett stort och helt underbart äventyr.
 
Tågstationen i Dar Es Salaam som endast är byggd för TAZARA train som går två dagar i veckan. 

Vänthallen.

Påstigning! 

Utanför hytten som jag bodde i! Första klass. 

Vi åkte mest ute på landsbygden hela tiden. Underbart. 

En ung mamma och hennes lilla pojke från Tanzania som jag delade hytten med bland annat. (Pratade ej engelska)


Lite sådär såg det ut i hytten. Jag sov i den vänstra överslafen! Restaurangvagnen. 


Case från Australien! 
 
Barn som vinkar! 


Abigail från Zambia! 

Kvällssolen på väg ner.. 
Ado! 
Kommentarer
Postat av: Malin

Åh alltså jag dör!!!😍

2016-01-05 @ 09:28:50
Postat av: mormor

Du gjorde säkert bra reklam för Sverige. Dina medresenärer berättar nu om hur underbart fina flickorna från Sverige är.

Svar: <3 <3
Jennie Rosendal

2016-01-08 @ 09:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback