Lite mobilbilder och test av bilharzia

2016-02-25 | 19:02:00 | Allmänt | Kommentarer (1)
Inläggen från min resa till Afrika har hamnat lite åt sidan men ligger och väntar på att få komma upp. Inläggen blir så himla långa då det automatiskt kommer mycket text, som jag inte riktigt har haft tid till att skriva. Det har varit en stressig vecka men nu är allt klart inför Österrike i alla fall. Imorgon ska jag till infektionskliniken för att se om jag har smittats av bilharzia. Blodprov, två sorters urinprover samt avföringsprov. Jag köpte medicin i Malawi som jag har ätit men jag har ingen aning om vad jag stoppade i mig och det är tydligen viktigt att äta den i rätt skede. Eftersom bilharzia bland annat kan utveckla cancer om det inte behandlas så känns det bäst att kolla upp det även om jag har ätit deras lokala medicin. Pratade med en engelsk tjej i Cape Maclear där det är som värst med bilharzian i Malawi och hon sa att testerna hade visat att hon hade bilharzia varje gång som hon inte hade ätit medicinen. Jaja, man kan inte motstå Lake Malawi i vilket fall. 


Min ryggsäck på avfärdsdagen. 

Ett vattenfall i norra Tanzania där vi badade

Min solbränna efter att ha dykt en dag på Zanzibar, fick vackra kanter efter våtdräkten

Mina fötter i Zambia efter en myggattack.. mådde illa för att det kliade så mycket :-)

Jag vilandes i sängen uppe i bergen i Malawi efter att ha rest flera dagar knappt utan sömn... 

Sista bussresan jag gjorde under resan var med denna bussen, från Monkey Bay till Lilongwe. 
Möttes av detta på flygplatsen. Så himla fint. Love skulle hämta upp mig på flygplatsen och med sig hade han den väldigt fina överraskningen till vänster, min älskade Malin. 

Semester

2016-02-25 | 15:54:00 | Resebilder | Kommentarer (2)
Aaaah. Imorgon sticker jag iväg till Österrike för en vecka där med lilla familjen. Skidåkning, god mat, frisk luft och spa väntar. Förhoppningsvis får vi lite sol också. Finns inte så mycket bättre. 


Flytta hemifrån

2016-02-21 | 16:37:00 | Min första lägenhet | Kommentarer (1)

Jag är med lägenhet! JAG ÄR MED LÄGENHET! IIHHH! Har spenderat senaste månaderna på Hemnet i jakt på den perfekta lägenheten och för ett par veckor sedan blev jag lite smått förälskad i en så jag och mamma åkte på visning! Kände mig verkligen som hemma direkt när jag klev innanför dörren. Avvaktade lite och bokade sedan in en till visning. Samma känsla hängde liksom kvar. Det är en väldigt ljus och härlig tvåa på Haga med stor balkong och nyrenoverat kök. Sol från förmiddag till sen kväll (när solen nu skiner då). Är så glad!! I fredags skrev jag alltså kontrakt och om lite mer än två månader flyttar jag till mitt alldeles egna ställe. Där jag kan äta frukost i lugn och ro till ljudet av radion. Inga fler krig om badrummet. Ett par minuter med cykeln till jobbet. Nära till allt. Jag ryser i kroppen av välbehag över vilka lugna sköna vardagsmornar jag kommer ha, kommer kunna sova längre och ändå komma tidigare till jobbet! Det är verkligen dags för mig att flytta hemifrån nu även om det såklart kommer bli lite tomt utan min familj ibland. Tur att jag har en direktbuss hem som går ca 50 meter utanför dörren... Och en sibylla väldigt nära så att jag kan locka dit mamma :-) Allt är typ nästan för bra... Var så inställd på att jag inte skulle få den att jag fortfarande kan bli chockad av tanken att den faktiskt är min! 

Nu väntar en vanlig jobbvecka, kanske födelsedagsfest för en snart liten ettåring och på fredag efter jobbet tar jag och familjen bilen ner till Österrike! Kommande två månaderna kommer nog gå snabbt då jag ska försöka samla på mig lite möbler så att jag kan bygga ett eget litet hem...