Att resa ensam

2015-09-03 | 09:04:00 | Östafrika, förberedelser

Min kropp består till hälften av röster som ropar KÖÖÖÖÖR och det andra hälften går åt motsatt håll och skriker NEEEEJ.

Jag har bokat en resa. Den 25 september kommer jag hoppa på planet som efter en mellanlandning i Etiopien tar mig till Kilimanjaro i Tanzania. Jag kommer börja med safari i 6 dagar där jag kommer få besöka Serengeti, Tarangire och Ngorongoro. Efter det är planen (hehe) att ta flyget till Dar Es Salaam, Tanzanias största stad. Där är tanken att jag ska hoppa på Tazara train för att slutligen komma till Zambia. Det är första delen av min planering. Målet i Zambia är framför allt Victoriafallen. Resan kommer att avslutas i Malawi med fokus Lake Malawi. Jag har en planering på två A4 men jag vet att den kommer att ändras efter vägen, så vi skippar den. Landar i Sverige ca 2 månader senare.

Jag känner mig kär. Ni vet pirret i magen, rädslan för att kasta sig ut i något nytt. Rädd för att allt ska krascha. Samtidigt njuter jag av det där suget. Av lyckorusen som kommer ibland. Jag är livrädd. Skitnervös. Superlycklig.

Jag vet att det finns risker, men jag kan inte missa det här. För den som är orolig, läs gärna länkarna nedanför (och gärna lite till). Afrika är världens näst största kontinent med hela 55 länder. Det är inte krig i varken Tanzania, Zambia eller Malawi.

http://jillzachrisson.blogspot.se/
http://www.heleninwonderlust.co.uk/2013/07/is-it-safe-to-travel-africa-solo-woman/
http://www.heleninwonderlust.co.uk/2014/08/tips-for-women-travelling-alone-in-africa/

Jaja, 3 veckor och en dag till avfärd! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback