19 dagar kvar

2015-09-06 | 18:29:00 | Östafrika, förberedelser
Det är 19 dagar kvar till avresa och jag har massor av jobb att hinna med utöver alla förberedelser inför själva resan. Försöker därför påbörja allt lite smått nu. Har börjat pricka av en hel del på inköpslistan. Vaccinationerna är klara. Försäkringen förlängd. Packlistan är klar. Behöver fixa visum snarast (typ imorgon). Det går att fixa vid gränserna vilket jag tänkt köra på, men när jag ska passera gränsen med tåg mellan Tanzania och Zambia så känns det skönt att processen är så avklarad som möjligt. Tänker att jag kommer vara trött och det kommer vara extremt mycket människor där. Ser verkligen fram emot tågresorna, men det är också det jag är mest nervös över. Tågresan med TAZARA train tar några dygn och kan bli rejält försenad. Kommer att dela hytt med andra, det kommer vara varmt, skumpigt och med begränsad access till toalett (överväger seriöst blöja). Samtidigt kommer jag förhoppningsvis få en inblick i det vardagliga livet hos lokalbefolkningen. Vi kommer åka förbi byar som inte kan nås på andra sätt. Vi kommer åka igenom Selous Game Reserve som är Afrikas näst största skyddade område med chans att få se bland annat zebror, elefanter och giraffer. Jag hoppas även på massor av fina möten med lokalbefolkningen. 

Ett problem jag har just nu är att hitta kläder. Jag vill ha kläder som täcker knän och axlar för att respektera och inte åkalla mig massa onödig uppmärksamhet. Räcker ju att man är blond och vit. Det finns typ inte!!! Har lyckats hitta en kjol nu och det får nog räcka, kanske kan köpa på mig lite afrikanska kläder på plats :-) Har några tunna långbyxor och någon klänning som täcker knäna. Köpte den i Ghana, så det är väl passande men den sticker ut så extremt. Har även hittat mammas fladderbyxor som är mer än 20 år gamla. Har dessutom valt att resa med mammas gamla ryggsäck istället för min egen (mycket bättre kvalité på dom där gamla grejerna). Kommer se ut som att jag kommer direkt från tidigt 90-tal. Jaja, den största frågan jag har just nu är ändå hur jag ska packa mitt handbagage och få med mig kamerautrustningen..

Är så pepp!!!!!! 

Har tittat på en hel del dokumentärer, bland annat "Livet är en tågresa" (finns ett avsnitt för Tanzania och ett för Zambia) och "På motorcykel genom Afrika". Låg i min säng med vattenmelon och tända ljus och bara peppade. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback