En annan del av Wli

2014-07-31 | 09:37:00 | Allmänt | Kommentarer (0)
Samma dag som vi var över till Togo så gick jag och Sara en promenad i byn. Ute vid stora vägen ligger alla fina hus, det är det man ser av byn för det mesta. Bakom så ligger dom här husen som man så lätt missar. Vi var i en del av byn som jag inte ens hade sett tidigare.. 


Ute vid stora vägen som går genom hela byn. 
 
 

Beatrice dricker palmvin!

Såg ut såhär

Var kanske inget vin jag skulle välja till maten om vi säger så :-)


Denna tjejen var alldeles livrädd för min kamera, gallskrek direkt efter denna bilden...

Oscar

2014-07-30 | 23:29:00 | Återresa, Ghana | Kommentarer (0)
När jag var nere i Ghana första gången så pratade Oscar ingen engelska, något han nu var alldeles ypperlig på och det var alldeles ljuvligt att kunna kommunicera ordentligt och få prata med den fina lilla människan och kunna ha en konversation. Haha det är nåt speciellt med den killen alltså. Vi spelade väldigt mycket fotboll och så fort det blev match så började han istället göra massa akrobatiska övningar (dog sötdöden hela tiden men lagom frustrerande när vi allt som oftast var i samma lag hahaha) eller som en kväll när han hittade mitt höftben och höll på att klämma på det hela kvällen. En kille i sin egen värld med otrolig kreativtet och nyfikenhet och jag kan knappt bärga mig för att se vad det kommer bli av honom i framtiden ♥ Vill tillbaka till sista kvällen i byn när han klättrade och kramade på mig hela kvällen. Titta på honom liksom..


Gungar. Första dagen tillsammans med barnen. 

En kille i sin egna lilla värld. 

Kolla jag har en blåsa i munnen... 
 

Somnade i Beas famn i trotron när vi var påväg upp till byn. 

Typisk Oscar-min. 

♥♥♥
Vi får väl se om han kanske blir modell i framtiden, mycket bilder är han med på :P 

Kokrobite beach

2014-07-30 | 23:21:00 | Återresa, Ghana | Kommentarer (0)
Jag och Sara hade en heldag i Accra innan vi åkte med flyget hem (dock ett dygns mellanlandning i Marocko). Vi besökte först ett Art Center med typ massa stånd med ghanagrejer. Väskor, tavlor, kläder, smycken, trummor, sniderier o.s.v. Var väl kanske inte ritkigt det man tänker på när man hör Art Center men det var roligt ändå. Sedan åkte vi ut till Kokrobite beach som ligger ca 45 min från Accra med bil. 


Sara i väntan på lunch!

Näst sista måltiden i Ghana så jag åt helt ljuvlig redred! Friterad plantain (matbanan) med bönröra. Yummie

Det var molnigt till en början men väldigt varmt ändå, både på land och i vattnet. Jag och Sara lekte som små barn i de stora vågorna! Sjukt starka strömmar..

Solen kom fram!

Jag var glad! 

Hahaha Sara var trött på mitt fotograferande och ville bada men tvingade henne att stå kvar!

Hahaha dessa killar ville så gärna vara med på bild......


Det var skönt med lite sand mellan tårna. Vi avslutade kvällen med sinnesgod pizza på Mamma Mia!

Återresan

2014-07-30 | 20:49:00 | Återresa, Ghana | Kommentarer (0)
Det fanns ju som alla vet en alldeles extraordinär anledning till att jag åkte tillbaka till Ghana. Och det var för att hälsa på dessa barn som någonstans blivit som tre småbrorsor till mig. Jag ser fram emot att se dom växa, utvecklas och ta för sig av livet. Det är obeskrivligt och jag njöt av varje sekund vi fick tillsammans. Vet inte riktigt hur jag ska förklara alla känslor. Undrar dock varför jag utsatte mig för ett andra hejdå men väljer man att knyta band på en annan kontinent får man väl räkna med sånt... Känner nu att tiden där nere blev alldeles för kort, jag hann inte ens småtröttna på dessa barn. Vill bara ha mermermer. Mermermer. Åh..


Mose, Noah och Oscar

Fillie (som strålar på bilden haha), Beatrice, Sara, jag, Mose, Oscar och Noah! 
Fillie! Hade aldrig träffat henne förut men gaaaaah vilken underbar människa!!!!!!

Dessa barnen. Säger bara kärlek

2014-07-29 | 22:22:00 | Återresa, Ghana | Kommentarer (1)
Togolese

2014-07-29 | 22:12:00 | Återresa, Ghana | Kommentarer (0)
Ännu en bild från Togo. Tur att man kan gestikulera och förstå varandra även om man inte talar samma språk. I alla fall få bekräftelsen att det är okej att ta en bild. Jag hade dock mer än gärna hört lite om hans historia, ålder och vad han drömmer om. Om han har drömmar. 

En promenad till Togo tillsammans med Lou

2014-07-29 | 22:05:00 | Återresa, Ghana | Kommentarer (2)
En dag bestämde vi oss för att traska över till Togo, ett av Afrikas fattigaste länder. Tre byar gick vi igenom. Gränsen till Togo ligger i princip i Wli. Du lämnar Ghana i Wli, går på ingenmansland ett tag innan du kommer över till Togo. Några stora skillnader man märkte direkt var att engelskan var utbytt mot franska och klinikerna var utbytta mot kyrkor. Nog för att religion har en extremt stor betydelse i Ghana, men utbudet av kliniker är enligt Lou som följde oss mycket större i Ghana. Väldigt intressant att det i dessa fattiga byar låg i princip tre kyrkor i varje by men det inte fanns en enda klinik. En annan märkbar skillnad var att bergen helt plötsligt låg mycket närmare. Alla dessa bilder är alltså tagna i Togo. 


Sara, Beatrice och Lou!

Såg tre bilar på ganska så många timmar. I ingenmansland så såldes det ris billigt och förmodligen är det denna bil är lastad med. Det verkar dock smugglas en hel del över gränserna, mycket kakao men även droger och växter. 

Klassiskt gatukök även i Ghana där man blandar ris, spaghetti, bönor, ägg, sås o.s.v. 

 
Vår kära följeslagare Lou som hjälpte oss över gränsen, berättade och gjorde oss sällskap!

Vilma

2014-07-07 | 21:03:20 | Porträtt, Människor | Kommentarer (1)
Här är hon. Min lillasyster som inte är så liten längre. Hon fyller 16 (!!) när jag är i Ghana. Tänkte väl mest lägga upp denna bilden som jag knäppte utanför dörren innan hon traskade iväg till bussen nu på eftermiddagen. Tycker om henne. Har egentligen köpt alldeles för många presenter till henne men jag undrar om hon egentligen kan få för många paket. 

 

Rhodos ur en analog kamera

2014-07-06 | 12:20:41 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag och Emma

Haha lätt bästa bilden från resan, mina älskade vänner Emma och Malin! 

Provade hattar i gamla stan. 

En fotbild på en gata i gamla stan. 

Hänger på stranden i Lindos. 

Åkte båt med benen hängandes. 

Åh..

En kväll när vi åt middag på en liten takterass. Finaste utsikten åt andra hållet (haha)

Gamla stan. Här åt vi i princip varje kväll. Förutom när vi åt gyros vid något snabbmatställe! 

På ett event på bargatan (därav armbanden och strecken i ansiktet). 

Utsikt från en resturang i gamla stan. 

Emma steker vid poolen. 

En utekväll. 

Samma utekväll. Här serverades blåbärsshots! (Varm blåbärssoppa, grädde och nåt hembränt)
Avslutar med en bild på Emma! 

En update (fler ska det bli).. 6 juli

2014-07-06 | 00:17:00 | Allmänt | Kommentarer (0)
Ojojoj.... Haha lite mer än en månads uppehåll blev det visst här. Med förståelse dock. Det har varit mycket kring studentfirande, jag har tagit studenten (!), varit på Rhodos med mina underbara vänner i en vecka, det har varit cityfestivalen, jag har fyllt år och börjat jobba. Har åkt till jobbet vid 6 varje morgon hela den här veckan... Igår hängde jag på power meet med alla möjliga vänner, somnade ute i vår gäststuga tillslut, premiär! Ikväll skulle jag egentligen åkt båt med några vänner men tydligen så kan man (citat) "bara förvänta sig att bussen går varannan gång nu under powermeet". Skulle alltså få vänta på bussen i 2 timmar och hade precis cyklat från blåsbo till enhagen och grinade av bara tanken på att cykla hela vägen ut till Tidö bland alla öppna fält i stark motvind......

Istället blev jag hemma och... *trumvirvel* förberedde inför Ghana! Jag har bestämt mig för att åka tillbaka och det tillsammans med Sara nu på tisdag!! SKA FÅ KRAMA OM BARNEN IGEN!!!!!!! Har traskat på moln angående detta den senaste tiden. Köpte min biljett för mindre än två veckor sedan så ja, lite spontant blev det allt. Idag har vi planerat och varit och handlat massor av nödvändigheter till barnhemmet/Kata. Det här kommer det komma mer info om då min insamling äntligen har kommit till sin rätt! Med bemärkning på äntligen! Nu ska jag gå och lägga mig o sova i mitt nystädade rum. Kanske kollar klart på matchen först, har nämligen blivit väldigt involverad i det här med fotbollsvm! 

TJOHOOOOO!!!! 
Ps. Har massor av bilder att bjuda på, men det verkar bli fint väder de närmaste dagarna och jag har inte alltför mycket tid kvar med mina kära innan jag åker iväg ett par veckor så vi får se när de kommer upp! 
Ps2. Japp, bloggen är igång igen. 

Lite snapshots från mobilen
Bild1/ Jag och ida påväg till våra studentmottagningar Bild2/ En puss på flaket Bild3/ Lite mer än ett dygn senare låg jag här. Bild4/ Träffade Jeppe (Paradise Hotel) på bargatan. 
Bild1/ Vi åkte på båtutflykt till Lindos en dag. Här badar vi från båten. Bild2/ Elin och Emma. Bild3/ Ida och Emma Bild4/ Rätt fint
Bild1/ Haha snälla tjejer på flyget hem. Bild2/ Midsommarafton Bild3/ Gillar denna bilden. Bild4/ Gillar denna bilden också.